top of page

Χωρίς κάγκελα και υπό βροχή, με μουσική και χορό, η παρέλαση για την 25 η Μαρτίου.


Χωρίς τα κάγκελα και την αστυνομοκρατία των τελευταίων ετών και με πρόγραμμα γιορτής με τη συμμετοχή του λαού, κορυφώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, στις 11 το πρωί ξεκίνησε η παρέλαση των τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων στη Λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το μνημείο Αγνώστου Στρατιώτη, παρουσία επισήμων και πλήθος κόσμου, αφού φέτος για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια η παρέλαση δεν είναι «πριβέ», καθώς λείπουν τα κάγκελα και οι αστυνομικοί, που είχαν τοποθετηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και η πρόσβαση είναι πλέον ελεύθερη προς όλους τους πολίτες. Ωστόσο, οι άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στην Αττική ενδέχεται να κρατήσουν αρκετούς Αθηναίους μέσα στα σπίτια τους.

Από αέρος, διελεύσεις πάνω από την πλατεία Συντάγματος κάνουν όλοι οι σχηματισμοί των αεροσκαφών και των ελικοπτέρων των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες εντάσσονται στο πρόγραμμα εκπαίδευσης του προσωπικού των 3 Κλάδων του στρατού, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιβάρυνση στον προϋπολογισμό.

Μεταξύ αλλαγών που υπάρχουν φέτος, είναι και η κατάργηση υπερυψωμένης εξέδρας, στη θέση της οποίας βρίσκεται μιας νέας μορφής εξέδρα που δεν ξεπερνά το επίπεδο του πεζοδρομίου και δεν στέκεται μπροστά στη Βουλή, προκειμένου η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να μην έχει την πλάτη στραμμένη στον Άγνωστο Στρατιώτη. Διαφορετική είναι η αντιμετώπιση μόνο για τον πρώτο πολίτη της χώρας, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος στέκεται σε μικρό βάθρο.

Επιπλέον, πριν ξεκινήσει ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου, γαλανόλευκα σημαιάκια μοιράστηκαν δωρεάν στους πολίτες, ενώ την παρέλαση παρακολουθούν και στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, ακολουθώντας την προτροπή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μ. Κωσταράκου και την επιθυμία του υπουργού Άμυνας να βρεθούν στο Σύνταγμα μαζί με τον υπόλοιπο λαό.

Τη στρατιωτική παρέλαση επενδύει μουσικά η 90μελής μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία στη συνέχεια θα παραμείνει στο Σύνταγμα, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη του Π. Καμμένου με την περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου, για να παίξει παραδοσιακά τραγούδια στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, με τη συμμετοχή σωματείων χορού από όλη την Ελλάδα.

Να σημειωθεί ότι, παρά το εορταστικό κλίμα η αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή για το ενδεχόμενο να υπάρξουν παρεμβάσεις από ομάδες του αντιεξουσιαστικού χώρου που θα εκμεταλλευτούν «την απόφαση να μην υπάρχουν κάγκελα και να θελήσουν να προσεγγίσουν τον χώρο της παρέλασης και να σηκώσουν πανό ή ακόμα και να επιχειρήσουν να 'εισβάλουν' κάνοντας τη δική τους παρέλαση», όπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου η επίσημη δοξολογία για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, όπου έδωσαν το παρόν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page