top of page

Έγινε το πρώτο βήμα...


Κοινή πολιτική βούληση να ρίξουν τους τόνους της αντιπαράθεσης και να αποκαταστήσουν το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών επέδειξαν στις δηλώσεις τους ο Αλ. Τσίπρας και η Άν.Μέρκελ, που είχαν χθες την ευκαιρία να συνομιλήσουν επί μακρόν στο Βερολίνο. Ο πρωθυπουργός ανέπτυξε δημοσίως τη θέση της νέας ελληνικής κυβέρνησης για τερματισμό της "καταστροφικής πολιτικής των Μνημονίων" και αντικατάστασής της με ένα πακέτο ελληνικών μεταρρυθμίσεων που θα οδηγήσουν τη χώρα σε ανασύνταξη και ανάπτυξη. Έθεσε, επίσης, πρωτίστως στην ηθική του διάσταση, το ζήτημα των γερμανικών πολεμικών επανορθώσεων αλλά και της δικαστικής συνδρομής του Βερολίνου στο σκάνδαλο της Siemens.

  • Αλ. Τσίπρας: Δεν ήρθαμε για λεφτά, θέλουμε πολιτική λύση με άλλο μείγμα πολιτικής. -Αγγ. Μέρκελ: Υπάρχει το πνεύμα συνεργασίας, χρειάζονται συγκεκριμένες μεταρυθμίσεις και ισοσκελισμένος προϋπολογισμός

Ανοιχτή σε διάλογο για όλα τα θέματα, "ακόμα και σε αυτά που υπάρχουν διαφορές", εμφανίστηκε η Γερμανίδα καγκελάριος, χωρίς, ωστόσο, να αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις. Αλ. Τσίπρας και Άν. Μέρκελ είχαν κατ' ίδιαν συνομιλία μίας ώρας και δείπνο εργασίας που ξεπέρασε τις τέσσερις ώρες.


Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page