top of page
  • Writer's pictureΠαναγιώτης Ρούσσος

ΜΑΚΡΥΓΙΑΛΟΣ ΕΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΣΕ ΕΓΚΑΤΆΛΕΙΨΗ ΚΑΙ ΦΘΊΝΟΥΣΑ ΠΟΡΕΊΑ !!!



ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΌ ΜΕΡΟΣ ΠΡΏΤΟΝ.




Σε μια από τις πάρα πολλές επισκέψεις μας στην Αλυκή Κίτρους Πιερίας, τον Μακρύγιαλο, και τις άλλες περιοχές, είδαμε μια ψαλίδα πετούσε που επί ώρα πάνω από τα κεφάλια μας και έκραζε ασταμάτητα.

Μερικές φορές έφτασε τόσο κοντά μας, που μας ακούμπησε με το ράμφος της. Φαίνεται πως άθελά μας είχαμε πλησιάσει τη φωλιά με τα μικρά της και προσπαθούσε να μας διώξει. Νοιώσαμε σαν παρείσακτοι εισβολείς και απομακρυνθήκαμε.

Αυτό είναι ένα καλό παράδειγμα, για να δείτε και εσείς, με τα δικά σας μάτια, πως όταν πλησιάζουμε σαν δημοσιογραφική ομάδα την φωλιά της τοπικής εξουσίας, που αποτυπώνεται στις Περιφέρειες και τους Δήμους, τότε κάτι τρομάζει τους ιθύνοντες γιατί νομίζουν πως θα πλησιάσουμε πολύ κοντά στις φωλιές τους, και αν δεν έχουν προλάβει να καθαρίσουν το σπίτι τους, μας βλέπουν ως εχθρούς.

Όμως εμείς ήρθαμε κοντά στην γύρω περιοχή για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους του τόπου που επιχειρούν και χρειάζονται κάποια συντεταγμένη βοήθεια για να μην πέφτουν οι κόποι τους σε εκείνο το πιθάρι των Δαναΐδων, που συνεχώς γέμιζε με νερό και έτρεχε κάτω γιατί ο πάτος του ήταν τρύπιος.

Θα μπορούσα να μιλάω με τις ώρες για όλες εκείνες τις περιοχές από τον Κορινό έως τον Μακρύγιαλο και την Μεθώνη η την Αγαθούπολη. Όμως αυτό που θα ήθελα να γνωρίζετε από την αρχή είναι πως αυτός ο τόπος για τον οποίον μιλάμε σήμερα, ήταν ένα από τα πολυσύχναστα παραθεριστικά θέρετρα μέχρι την δεκαετία του 90’ , όμως τόσες κυβερνήσεις πέρασαν και μόλις άνοιξε η μεγάλη περιοχή της Χαλκιδικής ο τόπος εγκαταλείφθηκε με τις ευλογίες όλων αυτών που κυβέρνησαν από το 90΄ έως σήμερα.

Αυτό που ζητάμε είναι ανάπτυξη χωρίς την υποβάθμιση της ζωής των πολιτών της περιοχής. Θα επανέλθουμε με ισχυρή κριτική ναι μεν , χωρίς γκρίνια δε …

Για το Pieria News

Άκης Ρούσσος

6 views0 comments

Kommentare


bottom of page